Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@22:20:11 GMT

تأثیر خبرهای خوب و بد بر سلامت روان مردم

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۳۲۴۷۳

تأثیر خبرهای خوب و بد بر سلامت روان مردم

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از فارس، غلامرضا ترابی ، در مورد تأثیر خبرهای خوب و بد بر سلامت روان مردم اظهار داشت: خبرهای بد به طورکلی به دو دسته بحران‌های اجتماعی و فجایع طبیعی تقسیم می‌شوند که فجایع طبیعی شامل سیل، زلزله، رانش زمین، فعال شدن آتش‌نشان و... و این مسائل می‌تواند اختلال استرس حاد، اختلال پس از سانحه را به وجود آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زمانی که زلزله رخ می‌دهد، به طورکلی علاوه بر آسیب‌های اقتصادی، آسیب‌های روانشناختی به همراه دارد و در واقع می‌توان گفت که به همراه زلزله طبیعی، زلزله روانشناختی نیز داریم، به طوری که برخی از ترس زلزله دچار شوک و مرگ می‌شوند.

این متخصص اعصاب و روان ادامه داد: زمانی که زلزله رخ می‌دهد، در فاز اولیه فرد دچار بهت‌زدگی شده و احساس ناامنی می‌کند، همچنین ساختار روانی افراد واکنش متفاوتی از خود نشان می‌دهد، بنابراین برخی می‌توانند این مسئله را به عبارتی هضم کرده و برخی توان ایستادن در مقابل آن را ندارند، به طوری که کودکان و نوجوانان و همچنین افراد مضطرب با وقوع زلزله حتی در ریشترهای پایین دچار اختلال استرس حاد می‌شوند.

ترابی بیان داشت:‌در این افراد صحنه زلزله به طور مداوم تکرار شده و دچار کابوس و افکار ناراحت‌کننده می‌شوند که کنترل آن دست خودش نیست، بنابراین این افراد جهت درمان باید به روانپزشک مراجعه کنند تا از تبدیل بیماری‌شان به یک اختلال سنگین پیشگیری شود.

وی با بیان اینکه برخی از افراد به دلیل این استرس با کوچک‌ترین صدا از جا پریده و زود عصبانی می‌شوند، گفت: زلزله در این افراد سبب شده که دچار مشکل بیش‌انگیختگی شوند. همچنین احساس ناامیدی و ناامنی داشته و اشتیاقی برای زندگی نیز ندارند.

این روانپزشک گفت: علائم اجتنابی نیز از دیگر اختلالات پس از زلزله است که در واقع با این اختلال فرد حاضر نیست حتی برای خواب به تخت خود رود و یا اخبار را گوش کند، برعکس این قضیه نیز وجود دارد و فرد چسبندگی به اخبار پیدا کرده و وسواس‌گونه مسائل را دنبال می‌کند، بنابراین کسی که مجموعه این علائم را دارد باید برای درمان مراجعه کند که بسته به شدت بیماری و سابقه‌اش، مداوای لازم صورت می‌گیرد.

ترابی گفت:‌اگر فرد سابقه اعتیاد و یا مشکل در گوش و سلامت جسمی داشته باشد و یا سن آن ایجاب کند، ممکن است دارودرمانی برای آن صورت گیرد، ولی فردی که دچار اختلال سبک است، برای آن روان‌درمانی توصیه می‌شود که این مسئله شامل ایجاد امنیت، رفع افکار مزاحم و ایجاد آرامش است. همچنین در برخی از افراد هر دو روش دارودرمانی و روان‌درمانی انجام می‌گیرد.

وی در پایان گفت: به خانواده‌ها توصیه می‌شود تا حدامکان کودکان خود را در معرض اخبار منفی و نگران کننده قرار دهند تا سلامت روان فرزندانشان دچار آسیب و اختلال نشود.

701

سلامت روان اعصاب و روان روانشناختی اخبار منفی متخصص اعصاب و روان غلامرضا ترابی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۲۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه ۴۱۰ هزار ساعت خدمت مشاوره‌ای رایگان به مردم

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ حسین آبادی گفت: در راستای تحقق عدالت اجتماعی و برقراری مشاوره تخصصی رایگان با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و سلامت روان جامعه مددجویان می‌توانند از طریق شماره ۱۴۸۰ از مشاوره تخصصی غیرحضوری بهره‌مند شوند.
او ادامه داد: در سال گذشته شش هزار و ۷۵۷ مراجعه کننده حضوری به صورت رایگان در ۲۴ مرکز غیردولتی خدمات تخصصی مشاوره دریافت کردند.
مدیر کل بهزیستی استان اختلافات خانوادگی، اختلال اضطراب، اختلال شخصیت و اختلال در ارتباطات فردی را از مهمترین موضوعات عنوان شده در مشاوره‌های تخصصی عنوان کرد.
حسین آبادی بر لزوم مشاوره‌های قبل از ازدواج تأکید کرد و گفت: در حال حاضر مشاهده می‌شود زوجین در سال‌های پس از شروع زندگی مشترک برای حل مشکلات به مشاور مراجعه می‌کنند و یا به دلیل به تفاهم نرسیدن برای طلاق راهی محاکم قضایی می‌شوند.
در پایان این مراسم از خدمات مددکاران، مشاوران و روانشناسان قدردانی شد.

دیگر خبرها

  • (ویدیو) مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • سیستم مکان‌یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • سیستم مکان یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • ببینید | مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • اختلال در جمع آوری آبگرفتگی ها در اهواز به علت قطع برق
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ارائه ۴۱۰ هزار ساعت خدمت مشاوره‌ای رایگان به مردم
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم برخوردار در زاهدان