Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@08:01:01 GMT

همیاری و اعتماد مردم؛ آبادی را جای آوار می نشاند

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۶۱۷۶

همیاری و اعتماد مردم؛ آبادی را جای آوار می نشاند

تهران- ایرنا- طی یک سالی که از زمین لرزه کرمانشاه می گذرد، گروه هایی مردم نهاد در کنار دولت قرار گرفتند تا آبادی و امید دوباره را به مناطق زلزله زده بازگردانند.

یک سال پیش بود که زلزله ای بزرگ شهرهای سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و روستاهای پیرامون آن را در استان کرمانشاه لرزاند و 620 نفر از هموطنانمان را به کام مرگ فرستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 12 هزار نفر هم به دنبال این حادثه مصدوم و مجروح شدند.
در کنار این تلفات جانی، هزاران خانه در استان کرمانشاه ویران و گروه کثیری بی خانمان شدند. در روزهای پس از زلزله سرما و باران و برف بر مصائب زلزله زدگان افزود. انعکاس این مشقات و مصائب موجب شد در کنار نهادهای دولتی، نیروهای نظامی و انتظامی و سایر دستگاه های مسوول، مردم و گروه های غیردولتی نیز دست به کار شده و کمر به امدادرسانی در مناطق زلزله زده ببندند.
در این میان، اقدامات بسیاری از سوی دولت انجام شد که برخی آشکار و گروهی نیز مکتوم ماند. فعالیت های مردمی نیز از این وضعیت مستثنی نبود. برخی به عکس یادگاری با زلزله زدگان اکتفا کرده و بعضی هم با گذشت یک سال همچنان با مردم کرمانشاه همراه مانده اند.
یکی از تشکل های مردم نهادِ فعال در مناطق زلزله زده، گروه جهادی «عطا» بوده که طی یک سال گذشته خدمات گوناگونی را ارائه داده است. گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری با مدیر آن «حسین یکتا» در ارتباط با ویژگی های فعالیت در مناطق زلزله زده و دشواری های آن گفت وگو کرده است.

** گروه هایی که بیشتر در عرصه عمل ظاهر شدند
یکتا در پاسخ به پرسش پژوهشگر ایرنا مبنی بر اینکه چرا گروه های مردم نهاد و خیریه نسبت به سلبریتی ها در زلزله کرمانشاه کمرنگتر دیده شدند، گفت: انجمن های خیریه بسیاری در مناطق زلزله زده فعالیت داشتند اما سلبریتی ها به خاطر شهرتی که دارند، فعالیت های آنها در فضای مجازی بیشتر انعکاس می یابد و این یک امر طبیعی است. بسیاری از انجمن های خیریه و گروه های جهادی هنوز هم در منطقه حاضرند. تیم ما حدود یک سال است که در نواحی مختلف استان کرمانشاه استقرار دارد. فعالیت انجمن های خیریه خیلی بیشتر از سلبریتی هایی بوده است که به دلیل حضور فعال در انواع رسانه ها توانستند کارهای خود را برجسته سازند.

** ویرانی سرپناه، هنوز بر شانه بسیاری سنگینی می کند
یکتا در خصوص ماهیت فعالیت های انجمن های خیریه گفت: فعالیت های ما و شماری دیگر از گروه ها در منطقه کاملا بصورت مردمی و با حمایت مالی و معنوی مردم صورت می گیرد.
وی در خصوص ثمربخشی اقدامات مردم نهادها در مناطق زلزله زده بیان داشت: ما سعی کردیم بر اساس مشاهدات عینی خودمان و درخواست مردم و اولویت هایی که در این زمینه وجود داشت فعالیت کنیم. جاهایی بود که ما نتوانستیم کاری انجام دهیم مثل ساختن بیمارستان، با وجود این تلاش کردیم با توجه به نیازهای مردم و امکانات موجود به این نیازها پاسخ دهیم.
مدیر این مجموعه جهادی درباره اصلی ترین ماموریت دستگاه های مسوول و سایر گروه ها در مناطق زلزله زده گفت: تامین مسکن همچنان مهمترین نیاز است. اگرچه سلامت و رسیدگی به مسائل و مشکلات روان شناختی مردم هم مهم است ولی بسیاری از معضلات به نحوی از نبود مسکن نشات می گیرد. وقتی کسی خانه ندارد و در کانکس زندگی می کند، خیلی اتفاقات و حواشی هم ایجاد می شود که سیستم روانی او را مختل می کند. با وجود اینکه یک سال گذشته اما همچنان بسیاری با مشکلاتی طاقت فرسا زندگی می کنند. به همین شکل بی خانمانی و اسکان موقت با خود مشکلاتی در زمینه بهداشت و سلامت به بار می آورد.

** ضرورت های اقدام موثر در نخستین روزها
یکتا در خصوص نخستین فعالیت ها در شهرهای زلزله زده اظهار کرد: ما از روز اول که زلزله اتفاق افتاد حداکثر بعد از پنج یا 6 ساعت در سرپل ذهاب حاضر شدیم. اقداماتی در ابتدا انجام شد و ما سعی کردیم این اقدامات را بر اساس اطلاعات موجود و جی پی اس انجام دهیم و از همان ابتدا بانک داده هایی ایجاد کنیم تا تا موازی کاری در زمینه کمک رسانی صورت نگیرد. یعنی امکانات و فعالیت های ما در نقاطی متمرکز شود که دسترسی کمتری به آن وجود دارد. پس از آن، قدم اول توزیع آب، غذا، پتو و سایر وسایل گرمایشی مثل کانکس بود که سعی کردیم بر اساس یک سیستم دقیق این کار انجام شود. سعی کردیم با تک تک اتفاقاتی که مردم با آنها مواجه بودند آشنا شویم. اتفاقات و مشکلاتی که قبل از زلزله مردم با آنها درگیر بودند مانند بیماری ها ومسائلی که زلزله آنها را تشدید می کرد. پس از آن وارد یک سری فعالیت های تخصصی شدیم.
وی افزود: بسیاری از مردم نیاز به تیم های روان پزشک و روانشناس داشتند تا بتوانند مشکلات روحی را که برایشان پیش آمده بود التیام دهند؛ پیش از آن اقداماتی هم در حوزه پزشکی، سلامت و درمان صورت گرفت که هنوز هم ادامه دارد. اقدام دیگری که توانستیم انجام بدهیم در حوزه ساخت و ساز و عمران بود که هنوز هم یکی از کارهای اساسی ما همین عمران است که نیاز اصلی مردم است.

** حضور گروه های جهادی در مناطق زلزله زده؛ از کرمانشاه تا کرمان
مدیر گروه عطا درباره فعالیت های این مجموعه بیان داشت: ما در عمران موفق شدیم چهار مدرسه را بصورت کامل بسازیم. با پول های خیرین و کمک هایی که اندک اندک جمع شد، در روستایی 14 خانه ساختیم و الان که نزدیک به 7 یا 8 ماه از ابتدای سال می گذرد موفق به احداث مسجدی شدیم. در روستای دیگر متعهد شده بودیم که50 خانه احداث کنیم که تا الان 30 خانه احداث شده است و کار ساخت و ساز ادامه دارد. سعی کردیم با نوجوانان و جوانان ارتباط گیری موثری داشته باشیم و در زمینه شهرسازی و زیبا سازی هم برای آن روستا اقداماتی انجام دهیم که آن روستا را از دیگر روستاها متمایز کند.
وی ادامه داد: در کوهبنان کرمان هم که شب یلدا زلزله ای اتفاق افتاد ما حاضر شده و خدمات رسانی کردیم و همچنان در این منطقه مشغول هستیم. در این منطقه نزدیک به 300 یا 400 خانه تخریب شد که ما با تلاش های بسیار توانستیم چند خانه و یک مدرسه بسازیم. همچنین اقداماتی هم در حوزه سلامت و بهداشت در این روستا انجام دادیم.

** چگونه می توان اعتماد مردم را برای فعالیت های خیرخواهانه جلب کرد
یکتا با اشاره به ضرورت گسترش همیاری مردمی در بازسازی مناطق زلزله زده، جلب اعتماد مردم را مهمترین عامل در این زمینه دانست و افزود: شعار ما برای رفع مشکلات مردم کرمانشاه و منطقه سرپل ذهاب این بود که خوب بگوییم، خوب بگیریم و خوب بدهیم. خوب بگوییم که چه کاری می خواهیم انجام دهیم و اهداف و نیازهای ما چیست. خوب بگیریم یعنی خوب بتوانیم اعتماد مردم را جلب کنیم و کمک های مالی و معنوی را برای خدمات رسانی به مردم فراهم کنیم. خوب بدهیم هم یعنی خوب گزارش کار بدهیم و بگوییم در این زمینه با پول های گردآوری شده چه کارهایی کرده ایم و نتایج را خوب انعکاس دهیم و همین امر می تواند اعتماد مردم را برای فعالیت های خیر خواهانه دیگر به همراه آورد.
پژوهش**م.ا**9279

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي زلزله كرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۶۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آحاد جامعه باید در فرآیند تولید تمام حوزه ها سهیم باشند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: مذهب تشیع در زمان امام جعفر صادق (ع) در راستای گسترش و عمق‌بخشی به مفاهیم دینی و مذهبی شکل گرفت و ایشان به عنوان رئیس مذهب جعفری معروف شدند.

وی افزود: بزرگان و نخبگان حوزه‌های علمی و دانشگاه‌ها باید بتوانند فضای علمی و پژوهشی کشور را با تاسی از سیره و شیوه امام جعفر صادق (ع) مدیریت کنند و تربیت شاگردان توانمند برای نسل آتی جامعه مدنظر ویژه قرار گیرد.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی گفت: سازمان ملل متحد باید در خدمت مظلومان باشد و با ظالمانی که انسان‌های بی‌گناه که برای استقلال خود تلاش می‌کنند را به خاک و خون می‌کشند برخورد قاطعانه کنند.

امام جمعه اراک با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: آحاد مردم و مسئولان باید در جهت تحقق این شعار راهبردی نقش‌آفرینی کنند و یکی از راهکارهای تحقق شعار سال، جلب مشارکت و امنیت خاطر برای مردم در سرمایه‌گذاری‌های بخش اقتصادی است که این مهم باید مورد توجه مسؤولان امر باشد.


آیت الله دری با اشاره به ظرفیت‌های تولیدی ارزشمندی استان مرکزی گفت: آحاد جامعه باید در فرآیند تولید در تمام بخش‌های اقتصادی، کشاورزی و خدمات سهیم باشند و به صورت شبانه روزی در راستای آبادانی ایران اسلامی گام بردارند و سیستم بانکی کشور نیز باید در خدمت تولید باشد

آیت‌الله دری نجف‌آبادی در بخش دیگری سخنان خود با اشاره به عملیات طوفان‌الاقصی و وعده صادق گفت: این اتفاقات تأثیرگذار جامعه جهانی را نسبت به جنایت‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه و فلسطین مظلوم بیدار کرد.

کد خبر 6095818

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • آحاد جامعه باید در فرآیند تولید تمام حوزه ها سهیم باشند
  • این شهروند باید به پلیس اعتماد کند | واکنش پلیس به حمله سارقان به مهاجم سابق استقلال تهران
  • محرومیت زدایی از ماموریت‌های گروه‌های جهادی برای کمک به مردم
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای رفع مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای حل مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور
  • بسیج سازندگی پای کار مسکن محرومین