Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون عمرانی استانداری کرمان با ارائه گزارشی درباره زلزله های راور و کوهبنان، زلزله تلخ بم را هم یاآوری کرد و گفت: گرچه آمادگی و امکانات استان در برابر زلزله افزایش یافته و بهتر شده اما در مجموع آمادگی استان خوب نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مصطفی آیت اللهی موسوی، معاون عمرانی استانداری، امروز(اول دی) در نشست خبری به مناسبت سالگرد ایام زلزله های کوهبنان و بم با بیان اینکه شورای مدیریت استان ۱۴ کارگروه دارد، افزود: به دلیل پهناوری و تنوع آب و هوایی در استان، هر ساله درگیر حوادث طبیعی از جمله زلزله، سیل و اخیرا هم ریزگردها هستیم و از ۴۸ حادثه شناخته شده در دنیا ۳۰ حادثه را در استان کرمان داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!






وی ادامه داد: زلزله را زیاد داریم اما در زلزله های اخیر، تلفات و تخریب زیاد نداشتیم و با اینکه انرژی خارج شده از گسل راور دو برابر زلزله کرمانشاه بود اما به دلیل ساخت و سازهایی که از سال ۸۳ شده، عملا این کمک را کرد که دچار حادثه زیادی نشویم و در زلزله ها شورای مدیریت بحران در کمترین فاصله برگزار شد.


آیت اللهی موسوی با افزودن اینکه استان کرمان به واسطه قرارگیری بر روی لایه اوراسیا تحت فشار لایه عربی و از سمت شمال محدود است، هر ساله تحت تنش های زیادی قرار دارد و هر سال حدود 2.2 سانتیمتر فشردگی لایه و گسل های زیادی را در استان داریم، بیان داشت: ۱۸ سامانه گسلی فعال در استان داریم. 



وی اشاره ای به زلزله های سال  60 گلباف، سال 60 سیرچ، سال 77 شهداد، سال 82 بم، سال 83 زرند و زلزله های سال گذشته در هجدک که سه زلزله بالای 6 ریشتر بود و زلزله کوهبنان اشاره و تصریح کرد:  زلزله بم مجموعه آیین نامه ها را دچار تغییر کرد.



جانشین ستاد مدیریت بحران استان در ادامه، با ارائه گزارشی از امداد رسانی برای رفع مشکلات ناشی از زلزله های راور و کوهبنان گفت: ۵۲۵ روز در منطقه راور در قالب ۱۰۵ تیم امدادی و ۱۰۵ دستگاه خودرو روز کار انجام شده و بالگرد هلال احمر هم کلا مستقر بود و برآورد اولیه برای راور و کرمان خسارت ۴۶۱۲ واحد شامل ۳هزار واحد شهری  و ۱۶۱۲ واحد روستایی بود که برای راور ۱۵۰۰ واحد شهری و ۶۰۰ واحد روستایی؛ لذا انعقاد قرارداد با بانک ها را برای ۱۶۷۲ واحد در راور شامل ۱۰۲۲ واحد شهری و ۶۵۰ واحد روستایی انجام دادیم و.... در مجموع ۹۱ میلیارد تومان کل تسهیلات و ۲۱ میلیارد تسهیلات بلاعوض برای راور پیش بینی کردیم.



وی به زلزله ۳۰ آذر کوهبنان هم اشاره و بیان کرد: دز کوهبنان هم همان کارها انجام شد و‌ ۴۴۷ چادر در محلی که مردم می خواستند برپا کردیم؛ ۶۰۰  کانکس برای ساکنان منطقه که ۴۰۰ عدد توسط دولت و مابقی توسط خیرین تهیه شد، نصب کردیم؛ برآورد اولیه ما خسارت به ۱۴۰۰ واحد که هزار واحدشهری و بقیه روستایی بود اما به دلیل جابجایی و ساخت واحدهای جدید تا این لحظه برای ۲۱۵۸ واحد انعقاد قرارداد با بانک ها انجام شده که خیلی کمک کردند و ۱۲۱ و نیم میلیارد تومان تسهیلات کوهبنان و ۲۷ میلیارد تومان هم بلاعوض برای این شهرستان بوده است.



آیت اللهی موسوی در ادامه با تصریح به این مطلب که تجربه زلزله بم متفاوت از همه زلزله ها بود و زلزله خاصی اتفاق افتاد که تغییر زیادی در آئین نامه ها داد؛ آمار واقعی جان باختگان این زلزله را بسیار بیشتر از آمار رسمی ۲۶ هزار و ۲۷۱ نفر دانست و افزود: سرمای هوا اسکان اولیه و امداد رسانی را خیلی دچار مشکل کرد و اگر بم فرودگاه نداشت مشکلات بیشتر و تعداد جانبختگان هم افزایش می یافت.



وی ادامه داد: در زلزله بم‌ خیلی از کشورها کمک کردند و نیاز بود این فاجعه جمع و جور شود؛ برآورد اولیه خسارت حدود ۶۴۵ میلیاردتومان در آن سال بود و ۹۵ هزار واحد ساخته و آواربرداری انجام شد که امروز تبدیل به تپه های یادمان شده و به دلیل وسعت کار استان های متعددی معین کرمان بودند. 





معاون عمرانی استانداری کرمان بیان داشت: تقریبا  ۷۰ درصد ارگ بم بازسازی و گرچه چهره شهر از جهت ساخت و ساز مناسب شده اما شاید زود بود آن را از دستور ساخت و ساز خارج کردند.



وی از پیش بینی برنامه های مختلف به مناسب فرا رسیدن ۵ دی سالروز زلزله دلخراش بم خبر داد و گفت: افتتاح رسمی رادیوترانک با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور در 4 ، افتتاح سیستم مانیتورینگ، همایش دو روزه ارتقاء تاب آوری استان، گرامیداشت جانباختگان زلزله ۵ دی بم، مسابقه فوتبال تیم خبرنگاران تهران با منتخب بم از جمله این برنامه ها است.



آیت اللهی موسوی اظهار داشت: با وجود زلزله خیز بودن استان اما ایستگاه های لرزه نگاری خوبی نداریم؛ تفاهم نامه ای بین استانداری و مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران منعقد و براین اساس قرار شد 10 ایستگاه لرزه نگاری جدید اضافه کرده و سه ایستگاه موقت را دائمی کنیم که در این صورت 18 مرکز لرزه نگاری را در کل استان خواهیم داشت و در هفته جاری محل اولین ایستگاه در منطقه کوهپایه کلنگ زنی می شود.


وی ساخت ساختمان های مقاوم در برابر زلزله را بهتر از مقاوم سازی در زمان حادثه دانست و با ابراز امیدواری بر تحقق نهضت مقاوم سازی در استان، گفت: بم هنوز در زیرساخت ها و معابر دچار مشکل است و و تامین زمین برای ساخت و ساز مشکل داریم زیرا جمعیت بم بیشتر از جمعیت زمان زلزله است و این یعنی از اطراف در بم ساکن شدند و ۷۰ میلیارد تومانی که مطالبه ساخت بود به طور کامل تخصیص نیافت.

جانشین ستاد مدیریت بحران استان کرمان با اشاره به اینکه گرچه آمادگی و امکانات استان در برابر زلزله افزایش یافته و بهتر شده اما در مجموع آمادگی استان خوب نیست و تقریبا ۴۰ درصد واحدهای مسکونی نیازمند مقاوم سازی است.


وی از تدوین سند جامع مقابله با زلزله، سند مقابله با ریزگردها و سند مقابله با سیل خبر داد و افزود: مصوبات لازم را هم گرفتیم.


مجید سعیدی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری هم از ایجاد رادیو ترانک برای فرمانداران و اعضای مدیریت بحران و.‌.. خبر داد تا بدون ترافیک خطی در هنگام بحران  ارتباط برقرار شود.


وی گفت: این سیستم قرار بود در استان های کرمان خوزستان کرمانشاه و مازندران به صورت پایلوت اجرا شود که اولین استان در کرمان راه اندازی شد و در سراسر استان در حال پیگیری است و تاکید بر نقاط جمعیتی دارد و در بعضی شهرستان ها تا ۹۵ درصد پوشش شبکه دارند‌.

 

 

 

 







َ

پایان پیام/80

منبع: شبستان

کلیدواژه: شب یلدا خبرگزاری شبستان مجلس هرمزگان آمریکا ایران شب چله هفته پژوهش اصفهان زلزله بم نشست خبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۶۳۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد چند روز از پیش از ورود سامانه بارشی قوی اخیربه استان نسبت به خسارت های این پدیده های طبیعی هشدار داد و از شهروندان خواست تا با فاصله گرفتن از رودخانه ها و مسیل ها، خودداری از مستقر شدن عشایر در مناطق مرتفع،پرهیز از فعالیت های کوهنوردی ،خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و پرهیز از سفرهای غیرضروری برای به حداقل رسیدن این خسارت ها گام بردارند.

اما برخی شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی این توصیه را جدی نگرفتند و حاصل این بی توجهی ها وقوع تعداد پرشماری سانحه رانندگی و گرفتاری تعدادی از عشایر در سیلاب و بارندگی های سامانه اخیر بود.

اما گران ترین هزینه این بی توجهی را خانواده سه جان باخته تصادف جاده یاسوج به بابامیدان پرداخت کردند که جبران ناپذیر است جایی که شهروندان مذکور در شرایط بسیار بد جوی اقدام به سفر کردند.

برباساس آخرین آمار اعلام شده از سوی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تا ساعت ۱۸.۳۰دقیقه شب گذشته در دیشموک ۴۹،دلی خمسیر ۴۸،دوگنبدان ۴۱.۲،ممبی ۴۱،درغک ۳۹.۵،فیلگاه ۳۹،خیمند ۳۷چ،رام ۳۶،تنگ پیرزال ۳۶،بوستان ۳۶،امامزاده پهلوان ۳۶،دهدشت ۳۵.۹،سی سخت ۳۳.۷س،تنگان ۳۳.۵،ماهور باشت ۳۳،امامزادهجعفر۳۲،گنجگان۳۱.۲،دژسلیمان ۳۱،برم سبز ۳۰،سرآب ننیز ۳۰،امیرآباد بابکان ۳۰،علی کرمی دمچنار ۳۰،یاسوج فرودگاه ۲۹.۹،کریک ۲۹،جاورده ۲۸،گنجه ای ۲۷.۸،دشتروم ۲۷.۵،دیل ۲۷،تنگ سرخ ۲۶ ،کالوس ۲۵لنده ۲۵,قلعه رئیسی ۲۴.۵,وزگ ۲۴ق،لعه دختر ۲۴,لیکک ۲۳.۶,لوداب ۲۳,تل گاه ۲۲,مارگون ۲۱,سرفاریاب ۲۰,سیرون شبلیز ۱۸,موشمی زیلایی ۱۸,پاتاوه ۱۷,دشت بز باران باریده است.

سوانح رانندگی کهگیلویه و بویراحمد

به گفته کارشناسان راهنما و رانندگی کهگیلویه و بویراحمد خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به فاصله طولی،ناتوانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه از عوامل مهم سوانح رانندگی در این استان است اما این صاحب نظران اعتقاد دارند طی روزهای اخیر بی توجهی به هشدارهای صاحب نظران و اقدام به سفر در شرایط بد جوی جاده‌های مختلف به ویژه گردنه‌ها از دلایل اصلی تصادف های روزهای پایانی هفته گذشته استان بوده است.

سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث پیش بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وقوع ۸۳ فقره تصادف طی ۴۸ ساعت در جاده های استان گفت:کارشناسان اورژانس در این مدت به ۱۷۴ مصدوم این سوانح خدمات درمانی ارائه داده اند که شمار تصادف ها در این مدت نسبت به حالت معمول بیشتر بود.

محمدامین نیکویی نژاد اظهار کرد: تلخ ترین حادثه ۴۸ساعت گذشته در تونل پنج یاسوج به بابامیدان رخ داد که در این حادثه سه نفر کشته و ۲نفر هم مصدوم شدند.

بوی تاکید کرد که ا اعلام شرایط بحرانی، وضعیت قرمز سازمان هواشناسی و بارندگی شدید تمامی پایگاه های اورژانس کهگیلویه و بویراحمد در آماده باش کامل قرار داشتند که در مجموع از ۹۰۸ تماس دریافتی ۱۶۶ تماس منجر به اعزام امدادگران شد.

وی تصریح کرد:پس از دریافت گزارش حوادث مذکور کارشناسان اورژانس بلافاصله به محل حادثه اعزام شده و بعد از انجام امداد و نجات اولیه، مصدومان را به بیمارستان های استان منتقل کردند.

وی تاکید کرد : در یکی از تصادف های مهم این مدت انحراف خودرو پژو ۴۰۵ در محور یاسوج به اصفهان دوراهی گندی خوری به سمت پاتاوه گزارش شد۶ نفر مصدوم شدند.

وی ادامه داد:در حادثه ای دیگر برخورد خودروهای پژو۴۰۵ و تیبا در روستای عزیزی لوداب با پنج مصدوم از سوی ماموران اورژانس استان امدادرسانی شد.

نیکویی نژاد در خصوص دیگر تصادفات بازه زمانی مذکور نیز بیان کرد: واژگونی دیگری برای یک دستگاه نیسان در منطقه بردپهن زیلایی رخ داد که در این حادثه نیز پنج نفر مصدوم شدند.

وی بیان کرد: حدود ۶۱ درصد از ماموریت های مدت زمان فعالیت سامانه بارشی در استان مربوط به حوزه شهرستان های بویراحمد و دنا بوده است.

گرفتاری خانواده های عشایر در سیلاب

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بارندگی‌های اخیر ۱۰ خانوار در منطقه دشت بازار شهرستان دنا به علت اسکان در محل نامناسب گرفتار سیلاب شدند.

کاظم فلاحی دوست افزود: اگرچه بلافاصله تیم امدادی شهرستان دنا به منطقه حادثه اعزام و بعد از ارزیابی اولیه، نجاتگران هلال‌احمر به چادرهای عشایر که دچار آبگرفتگی شده بودند، امدادو نجات شدند اما این بی توجهی می توانست به خسارت های جبران ناپذیر جانی منجر شود.

البته در مدت زمان سامانه بارشی اخیر خسارت های دیگری هم تجربه شد که اجتناب ناپذیر است ،به عنوان مثال آن طور که مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرف ۴۸ ساعت گذشته و در پی بارش‌های سنگین، به ۲۴۰ شهروند آسیب دیده و سیل زده در سطح استان امدادرسانی شد.

فلاحی دوست اظهار کرد:امدادگران جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد در ۲ روز اخیر موفق به انجام ۱۲ عملیات امدادرسانی شدند.

وی تاکید کرد: در این مدت ۶۰ خانواده کهگیلویه و بویراحمدی آسیب دیده از بارندگی‌های سیلابی امداد و نجات شدند و ۱۶۰ کیلوگرم نایلون نیز بین آنان توزیع شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در این مدت حوادث گوناگونی مانند سیل آبگرفتگی و در راه ماندگان رخ داد.

وی افزود: ۴۸ ساعت گذشته تاکنون ۱۲ تیم امدادی، ۳۰ نفر نیروی عملیاتی، هشت دستگاه پیکاب و ۶ دستگاه پمپ لجن کش به مناطق حادثه دیده کهگیلویه و بویراحمد اعزام و امدادرسانی انجام شد.

سخن آخر

هرچند با تلاش نیروهای امدادرسان بخش عمده ای از حادثه دیدگان بارندگی های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد نجات یافتند اما به نظر می رسد ضرورت دارد تا شهروندان هشدارهای کارشناسان را جدی تر بگیرند تا شاهد تکرار این تجربیات تلخ نباشیم.

دیگر خبرها

  • مانوری برای محک آمادگی در برابر حوادث احتمالی
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند